Szijjártó: Magyarország és Szlovákia célja továbbra is a zavartalan gazdasági és kereskedelmi együttműködés

2020. március 27., 19:03
ma7 | MTI

Magyarország és Szlovákia célja továbbra is a zavartalan gazdasági és kereskedelmi együttműködés - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken közzétett bejegyzésében.

Szijjártó-Sulík
Fotó: Archívum
Szijjártó Péter és Richard Sulík

Mint írta, péntek délután hívta Richard Sulík, Szlovákia új gazdasági minisztere, aki egyúttal az ideiglenes külügyminiszteri teendőket is ellátja.

Megállapodtunk abban, hogy továbbra is mindent megteszünk a magyar-szlovák gazdasági és kereskedelmi együttműködés zavartalan fejlődéséért. Ezért továbbra is elősegítjük az áruk szabad áramlását a határainkon, aminek jelentőségét aláhúzza, hogy Szlovákia hazánk harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere"

- közölte a miniszter.

Szijjártó Péter emlékeztetett rá: Magyarország és Szlovákia kereskedelmi forgalma tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót.

A kamionok gyors átkelése határainkon elengedhetetlen a gazdaság működőképésségének fenntartásához és ahhoz, hogy garantálni tudjuk az emberek folyamatos ellátását"

- szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

Az imént hívott Richard Sulík, Szlovákia új gazdasági minisztere, aki egyúttal az ideiglenes külügyminiszteri teendőket...

Posted by Szijjártó Péter on Friday, March 27, 2020