2021. december 2., 18:18

Szavazzon a Média a Családért-díj közönségdíjasaira, médiacsaládunk munkatársaira!

Elstartolt a Média a Családért-díj közönségdíjaira való szavazás. Médiacsaládunk újságíróit is jelölték a Külhoni Média a Családért-díjra.

Média a Családért-díj

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is. 

A jó médiatartalom ismérve, hogy egyszerre érdekes és tanulságos. No, és az, hogy elolvasva, meghallgatva, megnézve többnek érezzük magunkat. Ha pedig ezek a tartalmak a családról szólnak, azt kapjuk, amit a legjobban szeretünk: az ismerősség csodás meglepetéseit. Idén is ünnepeljük együtt ezeket a műveket, múló médiánk állócsillagait!”

– Dr. Aczél Petra, a díjat létrehozó Média a Családért Alapítvány elnöke.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, többek között témájuk volt az önbántalmazás, gyászfeldolgozás, időskori félelmek, szülés utáni depresszió, irigység, család melletti továbbtanulás, örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy hogy hogyan viselik a kamaszok a bezártságot.

A Ma7 médiacsalád újságírói közül az idén Bokor Klára, B. Vida Júlia, valamint Tomojka Tünde és Tomojka Béla különleges emberi sorsokat bemutató munkái kerültek be a legjobb 12 külhoni alkotás közé.

Rájuk és az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

Média a Családért-díj
A Külhoni Média a Családért-díj jelöltjei

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalánFacebook-oldalán és YouTube-csatornáján is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

A szavazók között 20 db Képmás-csomagot sorsolnak ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna: A nádor asszonyai című történelmi regényt, valamint egy féléves Képmás-előfizetést.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor.

A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. 

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak. A Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom. A Külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.