2022. május 23., 16:07

Sok felvidéki díjazott az idei A Magyar Művészetért gálán

Június 3-án kerül sor Budapesten A Magyar Művészetért jubileumi, 45. díjátadó gálájára, ahol kivételes emberek, egyesületek, közösségek több éves munkáját ismerik el.

Magyar Művészetért gála
Médialapozó

Az ünnepélyen több kategóriában osztanak ki elismerést. Átadják a Zrínyi Ilona-díjat, A Magyar Művészetért Díjat, az Árpád Fejedelem-díjat, a Színész Díjat, valamint a Gubcsi Lajos Ex Libris Díjat.

Ez utóbbi kategóriában számos felvidéki is díjat vehet át. Köztük munkatársunk, Dunajszky Éva is.

Szigeti László posztumusz kapja meg ezt az elismerést. A díjazottak között találjuk még a Felvidékről Falath Zsuzsannát, Oriskó Norbertet és Karaffa Attilát, valamint Kevicky Tündét, Bittera Sophie Imant, Farkas Olivért, Kovács Alma Virágot, Navrátil Amirát, Szeredy Krisztinát és Kolvacsik Cirill Zoltánt.

Ugyanezen a napon kerül sor, Vándorúton címmel, a Magyar Művészetért Élőtárlatának, a Magyar Művészetért Díjas festők, szobrászok, fotó- és iparművészek kiállításának megnyitójára. Ez lesz A Magyar Művészetért 35 évének legnagyobb tárlata.

Magyar Művészetért gála
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.