Silány arcmaszkokat, kesztyűket találtak egy szlovák kamionban az M1-esen

2020. augusztus 10., 11:40
ma7 | MTI

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál. A 36 millió forint értékű árut lefoglalták - tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn az MTI-t.

Kamion-silány áru
Fotó: Archívum
Illusztráció

A pénzügyőrök az elektronikus közúti-áruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján választották ki a kamiont, amelyben maszkokat, kesztyűket és műanyag arcvédő pajzsokat találtak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint ezek nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. 

Az egészségügyi védőeszközök mellett több mint ezer pár hamis papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát tartalmazó nyakláncot és karkötőt is találtak a kamionban.

A pénzügyőrök a védőfelszereléseket átadták a rendőröknek, és rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt feljelentést tettek. A hamis termékeket lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt nyomozást indítottak.