2022. május 4., 07:04
Frissítve: 03:30

Rakétatámadás érte Kárpátalját - VIDEÓVAL

Viktor Mikita kormányzó, a megye katonai adminisztrációjának vezetője kedden késő este arról számolt be, rakétatámadás érte Kárpátalját. Mikita először egy meg nem nevezett "infrastrukturális létesítményt" emlegetett. Úgy tudni, sem sérültje, sem áldozata nincs a támadásnak.

rakétatámadás
Fotó: Facebook

A február 24-én kitört orosz-ukrán háború során ez az első alkalom, hogy a magyar, illetve a szlovák határ mentén fekvő Kárpátalját támadás érte. 

Időközben kiderült, hogy a volóci vasútállomás melletti transzformátortelepet érte találat - írja a hirado.hu. A környék 500 méteres körzetében betörtek az ablakok és megsérültek az autók.

Az elmúlt hetekben megszaporodtak az ukrajnai vasúti infrastruktúra ellen intézett támadások. Katonai elemzők úgy tartják, a háború második szakaszában az oroszok a vonatközlekedés ellehetetlenítésével igyekeznek meggátolni és lassítani a keletre irányuló ukrán élőerő- és hadianyagtranszportot.

Ukrán Telegram-csatornákon terjed az alábbi videó, melyen állítólag a támadás utáni pillanatok láthatóak.

https://t.me/vorposte/20728

Egy ukrán hírportál azt írja, a légicsapást végrehajtó robotrepülőgépeket a Kaszpi-tenger(!) térségéből indították.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.