Potápi szerint szégyenteljes és megdöbbentő a magyarországi ellenzék uszítása a határon túliak ellen

2021. március 22., 16:49
ma7

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szégyenteljesnek és megdöbbentőnek nevezte a Magyar Nemzetnek nyilatkozva, hogy a DK uszít a határon túliak ellen, a velük szövetséges Jobbik pedig ezt szó nélkül tűri.

Potápi Árpád János
Fotó: Facebook
Potápi Árpád János

Így működik a baloldali összefogás: Gyurcsány Ferenc diktál, a többiek pedig meghunyászkodva követik. Ha bárki azt hiszi, hogy a szivárványkoalícióban Gyurcsányon kívül bárkinek szava van, az óriásit téved – mondta a Magyar Nemzetnek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról, hogy a Jobbik továbbra sem szólalt fel az ellen, hogy a DK a határon túli magyarok ellen uszít.

Vadai Ágnes például nemrég egy online sajtótájékoztatón a következőket mondta a kárpátaljai magyarokról: „Jönnek! Felvenni a nyugdíjat, vásárolni, és a hírek szerint oltakozni is.”

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pedig nem tartja igazságosnak „emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét”. Fekete-Győr András hiába beszélt konszenzusról a külhoni magyarok támogatásának kérdésében egy interjúban, Arató rögtön megcáfolta a momentumos elnök szavait.

Nevetséges és szánalmas, hogy az ellenzéki „összefogás” még kívülre sem igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy valóban összefogás lenne közöttük. Elvtelen emberek gyülekezete, akiket csak a hatalom érdekel

– közölte az államtitkár, aki szerint Jakab Péter valótlanságot állít, amikor azt mondja, van konszenzus a szivárványkoalíció pártjai között a külhoni magyarok szavazati jogának biztosítása ügyében.

Potápi Árpád János kiemelte: szégyenteljes és megdöbbentő, hogy ezekben a vészterhes időkben, amikor a kormány minden erejével a járvány ellen küzd, a DK-nak arra van ideje és energiája, hogy magyart magyar ellen uszítson, a Jobbik pedig ezt szó nélkül tűri. Hozzátette: a 2011-ben elfogadott új alaptörvény világosan kimondja, hogy Magyarország felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért, a külhoni magyarokkal való törődés tehát alaptörvényben rögzített kötelességünk. A baloldalra utalva úgy fogalmazott: nem árt, ha tudjuk, hogy akinek nem fontos az egyik magyar, annak előbb-utóbb a másik sem lesz az.

Az oltásokkal kapcsolatban az államtitkár a lapnak elmondta:

Amint Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is fogalmazott a napokban, fontos, hogy miután mindenkit, aki regisztrált, beoltottunk, a külhoni magyarokat is segítsük oltáshoz jutni. Ez gyakorlatilag a kárpátaljai magyarokat jelenti, mivel a többi szomszédunknál jó ütemben haladnak az oltással.”

 

Kövesse facebook oldalunkat is!