2022. február 13., 12:06

Potápi Árpád János: A cselekvő nemzet évéhez a sportolás és a választás is hozzátartozik

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2022-re meghirdetett cselekvő nemzet tematikus évéhez a sportolás és a magyarországi parlamenti választásokon való részvétel is hozzátartozik - szögezte le vasárnap Potápi Árpád János államtitkár, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Az államtitkár azt követően nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy a székelyföldi Hargitafürdőn megnyitotta a Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa és partnerei által szervezett konzul kupa síversenyt.

A politikus az identitás fontos részének és az egyik legfontosabb nemzetpolitikai eszköznek nevezte a sportot, hozzátéve, hogy a sporttal a közösség formálásán, egyesítésén túl, az egészséges életmódra is nevelik a fiatalokat.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a cselekvő nemzet évében megkerülhetetlen a magyarországi parlamenti választások kérdése, és részvételre, valamint az eredmények megőrzésére buzdított.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.