cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 19., 10:04

Orbán Viktor: a magyar gazdaság európai uniós pénzek nélkül is válságálló

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában egyebek között Magyarország gazdasági kilátásairól és a korábban meghirdetetett politika folytonosságáról beszélt.

Nem engednek
Orbán Viktor
Fotó: MTI

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kifejtette:

A magyar emberek 2023-ban bebizonyították, hogy a magyar gazdaság európai uniós pénzek nélkül is válságálló, a legnehezebb periódusokon is túl tud jutni. 

Amikor leginkább kellett volna az uniós pénz - a koronavírus-járvány után, vagy az energiaárak növekedésének időszakában -, akkor nem jött, ennek ellenére Magyarország mind a két válságot megoldotta.

Hozzátette: az inflációt is sikerült letörni uniós segítség nélkül 25 százalékról 6 százalék környékére, és 2024-ben a gazdasági növekedés tekintetében is "szép jövő előtt állunk", európai összevetésben is az "élbolyban leszünk".

A tavalyi esztendő nagyon nehéz volt, de idén egy könnyebb év, egy jobb év elé nézünk - jegyezte meg.

Meggyötört bennünket a 2023-as év, de az, hogy ezen túljutottunk, az, hogy ezt megoldottuk, egy könnyebb, egy jobb év elé nézünk. Az, hogy ezt együtt oldottuk meg, nem egyéni menekülőpályákat találtak a magyarok, ez megerősíti szerintem a magyarok képességét arra, hogy egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtsanak a világgazdasági versenyben is. Tehát emeli az ország életminőségét és sikeres nemzetté tesz bennünket

- fogalmazott a kormányfő.

Kitért Magyarország migránspolitikájára is.

Nincs az a pénz, amiért migránsokat engednénk be, és nincs az a pénz, amiért meg fogjuk engedni, hogy ellakják tőlünk az országunkat. Nincs az a pénz, amiért olyan állapotokat megengednénk, amit a nyugat-európai államokban tapasztalni lehet.

Példaként említette a terrorveszélyt, a bűncselekményeket, a párhuzamos társadalmakat.

Mint hozzátette:

Nincs az a pénz, amiért az LMBTQ kezére adnánk a gyermekeinket és az unokáinkat. Ez lehetetlen, a magyar családokban "elgondolhatatlan", a gyerekek nevelése, különösen a szexuális nevelés, mindig a családokra és a szülőkre tartozik, ezt nem veheti el tőlük senki, az iskola meg különösen nem."

A miniszterelnök a közelgő európai választások kapcsán úgy értékelt: elő kell jönni a farbával, meg kell mondani, ki mit akar. A választás ezekről a kérdésekről fog szólni, a migrációról, a családjainkról és a háborúról.

Míg a magyar nemzeti összetartozás ezer, addig a nyugat-európai egy-kétszáz évre tekint vissza. Mivel nincsenek körülöttünk rokonaink, az összetartozás, az életösztönök, a "mély nemzeti gondolatok Magyarországon nagyon erősek", és ezt bizonyítja a nemzeti konzultáció is, amelyet másfél milliónál több ember töltött ki, "mivel úgy gondolták, hogy az ország szempontjából fontos"

- fogalmazott Orbán.

Hozzátette: amivel Brüsszelben előhozakodnak, hogy miért nem adják ide a nekünk járó uniós pénzeket, mi a bajuk Magyarországgal, "az sületlenség, az csak egy blabla". A valódi probléma a migráció, a gender, meg a háború. De ezekben a kérdésekben nem tudunk engedni. Ezek fontosabb kérdések, az életnek értékesebb részei, mint a pénz".

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.