2022. március 18., 16:01

Orbán: Csodát tettek a magyarok!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, munkalátogatásra a magyar-ukrán határra utazott Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

orbán viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök a záhonyi határátkelő mellől jelentkezett be közösségi oldalán. A Facebook-ra feltöltött videójában arról beszélt, a felvétel előtt nem sokkal öt kamionnyi segélyszállítmányt indítottak útnak Ukrajnába. A kamionok élelmiszereket, kötszereket, ipari cikkeket és gyógyszereket szállítanak.

(...) nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán. Ez a segélyszállítmány hozzájuk megy

– jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, így, hogy látja, milyen megfeszített munka folyik a határon, azt kell mondania:

 Csodát tettek a magyarok!

A kormányfő köszönetet mondott a rendőröknek, a katasztrófavédelmi szakembereknek, a civil szervezeteknek és az egyházaknak. Külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.