2021. augusztus 19., 13:36

Nyílt nap az Országházban

Az államalapítás ünnepe alkalmából ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül tekinthetőek meg az Országház legszebb termei és a Szent Korona.

budapest parlament
Fotó: unsplash.com

Az államalapítás ünnepe alkalmából 2021. augusztus 20-án és 21-én nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők augusztus 20-án 9 és 12 óra között, augusztus 21-én 10 és 16 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. A látogatást követően megvásárolhatók az Országház Könyvkiadó újdonságai, történelmi, művészettörténeti, ismeretterjesztő kiadványai és gyermekkönyvei.

A Szent Korona történetét bemutató rövid animációs film, A magyarok koronája az Országház Filmműhely YouTube csatornán tekinthető meg.

Augusztus 26-án, csütörtökön a Tér-Zene koncertsorozat keretében a Kollmann Gábor Quintet ad ingyenes koncertet a Kossuth téren.  A rendezvénysorozat szeptemberben is folytatódik, az Országház főbejárata előtti területen a Four Bones Quartet, a Wind+ Együttes és a Budapest Saxophone Quartet műsora lesz hallható.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.