cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. november 4., 16:13

Németh Zsolt: kiemelkedő eredményeket ért el az ET a magyar elnökség alatt

Kiemelkedő eredményeket ért el az Európa Tanács (ET) a magyar elnökség alatt a nemzeti kisebbségek ügyében, valamint a zöld emberi jogok területén - jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

németh zsolt
Fotó: MTI

Németh Zsolt, aki az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetője is, emlékeztetett, hogy november közepéig Magyarország adja az ET elnökségét.

Szerdán és csütörtökön a parlamenti közgyűlés politikai ügyek és demokrácia bizottsága tartott ülést. Németh Zsolt meghívására mintegy ötven parlamenti képviselő érkezett Magyarországra Európa különböző pontjairól.

A fideszes politikus úgy vélekedett: az Európa Tanács azért jelentős a magyar külpolitika szempontjából, mert ez a szervezet foglalkozik hangsúlyosan a demokrácia, a jogállam, az emberi és kisebbségi jogok kérdésköreivel.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.