2020. december 4., 18:15

Nem vagyunk balfácánok

Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben válaszolt Manfred Webernek, az EP néppárti frakciója elnökének, aki már huzamosabb ideje bírálja a magyar kormányt és a Fideszt. Nyilván túlzott ambícióinak is az áldozata, miután úgy szeretett volna a baloldalon is támogatókat szerezni esetleges EB elnöki tisztségének elnyeréséért, hogy rátámadt a már évek óta célpontnak kiszemelt Magyarország legnagyobb EP frakciójára, amely szintén az Európai Néppárt tagja. 

Orbán Viktor-Manfred Weber
Fotó: Archívum
Orbán Viktor-Manfred Weber

Részben a Fidesz, részben pedig Emmanuel Macron francia államfő ellenállása miatt, végül Ursula von der Leyen lett az EB elnöke, amit Weber azóta sem tud megemészteni. Legutóbb Deutsch Tamással rúgta össze a patkót, aki Weber érvelését a Gestapo és az Államvédelmi Hatóság módszereihez hasonlította.

Orbán Viktor Manfred Weberhez intézett sorait Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő közösségi oldalán hozta nyilvánosságra.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Hozzászólások

Fehér István 2020. 12. 05., szo - 15:25

Évek óta mondom, hogy ki kell lépni ebből az undorító pöcegödörből, amit EU-nak csúfolnak! Elképzelhetetlennek tartom ugyanis, hogy annak komplett vezetését és libsi képviselői többségét le lehet cserélni - el lehet zavarni! Kíváncsian várom, hogy ki lesz az első európai csúcsvezető, aki ezt nyilvánosan elsőként ki fogja mondani. Sokan már alig várjuk, hogy kívüli legyünk ebből az egészből! Hatalmas átverés lett az eredetileg nem is rossz elképzelésből!