lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. augusztus 5., 18:36

Nagytakarítás az atlétikai világbajnokság színhelyének környékén

Szombaton délelőtt indult az a szemétszedési akció, mellyel a két hét múlva kezdődő atlétikai világbajnokság szervezőinek kezdeményezésére rendbe teszik a Nemzeti Atlétikai Központ (NAK) környékét; az első napon több száz kilogramm szemetet szedtek össze a területen.

Nagytakarítás
Németh Balázs és Youhú
Fotó: Wikipédia/MTI/ma7

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek délután elmondta, hogy a tömegközlekedési megállóktól a NAK bejáratáig fekvő területet tisztították meg a szeméttől, ugyanakkor a munka még nem ért véget, mivel a gazt, a parlagfüvet egy nap alatt nem lehet eltüntetni, s ebben a munkában számítanak a terület tulajdonosainak, fenntartóinak segítségére.

Az alapötlet az, hogy Budapestnek a legszebb arcát kell mutatnia a világbajnokság ideje alatt, hiszen a világ minden tájáról érkeznek vendégek a magyar fővárosba. Több mint 200 ország küld versenyzőket és már 99 országból érkezett jegyigénylés, 3000 médiamunkás lesz jelen, a televíziós közvetítés által pedig egymilliárd ember nézi majd a világbajnokságot"

- mondta Németh Balázs, aki a szemétszedési és gazmentesítési akcióról a hét elején küldött levelet az érintett önkormányzatoknak, vállalatoknak, amelyek szinte azonnal válaszoltak és támogatásukról biztosították.

Megvalósult egy összefogás, amit a szervezőbizottságban eddig végzett 11 hónapos munkám egyik legnagyobb sikerének tartok."

A munkában a civil önkéntesek mellett az OBI, a MÁV, a BKK és a BKV mellett a ferencvárosi, valamint a Fővárosi Önkormányzat is részt vett.

A szervezők korábbi beszámolója szerint míg a vb helyszíne

a világ harmadik legnagyobb sporteseményéhez méltó körülményekkel várja a résztvevőket, addig a Nemzeti Atlétikai Központon kívül eső, különféle cégek, közlekedési vállalatok és önkormányzatok tulajdonában lévő terület jelentős mennyiségű parlagfűvel szennyezett, szemetes és elhanyagolt".

A verseny szervezőbizottsága felhívta az érintett területek tulajdonosainak és fenntartóinak a figyelmét a problémára, egyúttal közös szemétszedési programot kezdeményezett, amelyben vállalta, hogy saját erőforrásaival segítséget is nyújt a rendrakásban.

A napokig tartó akciósorozat a MÁV-nál augusztus 11-én, a MÁV-HÉV-nél augusztus 14-én folytatódik.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.