2020. december 22., 16:15

Nagy Grófó temetése után utólag bírságol a rendőrség

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket a Grófo művésznéven ismertté vált idősebb Kozák László temetését végző szolgáltató, ezért pénzbírsággal sújtották – tájékoztatta az MTI-t az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: index

Gál Kristóf közölte: a rendőrség a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzése során megállapította, hogy a rendezvény szervezője – jelen esetben a temetkezési szolgáltató – a vonatkozó kormányrendelet előírásainak nem tett eleget, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében

A szóvivő a bírság mértékét nem ismertette, ugyanakkor hangsúlyozta: 

a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve –, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek. 

A november 11-vel életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetésen jelen lévők száma nem haladhatja meg az ötven főt.

A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

Szombaton délelőtt helyezték örök nyugalomra a híres roma zenészt, Grófót, azaz Kozák Lászlót. A 49 éves cigány muzsikus koronavírus miatt vesztette életét. 
Grófót roma hagyományok szerint kriptába temették a szolnoki temetőben, az elhunyt családja mellett barátai, zenésztársai, tisztelői osztoznak a gyászban. A gyászoló család engedélyével a sajtó is részt vehetett az autentikus szertartáson. 

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!