2022. november 9., 14:29

Menczer Tamás: A kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak

Nagy vihart kavart Rastislav Káčer külügyminiszternek nemrégiben  a Rzeczpospolita nevű lengyel lapnak adott interjúja, majd a Denník N napilapban közzétett nyilatkozata.

Menczer Tamás államtitkár
Fotó: MTVA

Ebben többek közt Káčer azt is kijelentette, „az érvek, amelyeket a magyar kormánytól hallunk, gyakran megegyeznek azokkal, amelyeket a Kreml propagandája használ az információs háborújában”. A Rzeczpospolitában pedig kijelentette, véleménye szerint „Trianon után kicsit traumatizálódtak a magyarok”, és a szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és a Vajdaság lakóinak „joguk van a paranoiára” Magyarországgal kapcsolatban, amíg Orbán Viktor a történelmi Magyarország térképét tartja az irodája falán. 

A szlovák külügyminiszter kijelentéseire Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésben úgy reagált,

a béke pártján álló magyar kormány nem ül fel a szlovák külügyminiszter provokációinak.

Az államtitkár szerint Rastislav Káčerről már többször is kiderült - think thank-vezetőként, nagykövetként és külügyminiszterként is -, hogy nem szereti a magyarokat, amit a magyar kormány sajnál ugyan, de tudomásul vesz.

Azonban mi a provokációinak nem ülünk fel, a V4-es szövetség erejét megőrizzük, ezt lerombolni Rastislav Káčer sem tudja"

- fogalmazott Menczer Tamás.

Az államtitkár azt is hangsúlyozta, a magyar kormány mindig a magyar érdekeknek megfelelően cselekszik, azonnali tűzszünetet és békét akar, akkor is, ha Rastislav Káčernek ez nem tetszik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.