2023. január 30., 13:00

Megvásárolta barátja eléttársát, majd egy vascsővel agyonütötte a férfit

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki 3,5 millió forintért (8 836,73 euró) megvásárolta barátja élettársát, majd miután az üzleten összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Illusztráció
Fotó: Thinkstock

Szanka Ferenc közölte, a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.
A vádlott a sértett barátja volt, tanyáján segítette is a gazdálkodásban. A vádlott és a sértett élettársa között 2021 elejére érzelmi viszony alakult ki.

A két férfi ezért abban állapodott meg, hogy a sértett 3,5 millió forint (8 836,73 euró) ellenében elengedi a nőt a vádlottal.

A vádlott április 24-én át is adta a pénzt, azzal, hogy a részleteket később beszélik meg.

A sértett és az asszony azonban még aznap összevesztek, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta a vádlottat, aki autóval odament.

A tanya udvarán a két férfi vitatkozni kezdett, a sértett pedig további egymillió forintot követelt a nőért. A szóváltás verekedéssé fajult, a vádlott felkapott egy vascsövet és azzal a kétszer fejbe ütötte a sértettet, aki a helyszínen meghalt.
A vádlott ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet és a vascsövet ismeretlen helyen elrejtette. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni és ruháit elégette.

A vádlott és a nő a hatóságokat félrevezetve megpróbálták elhitetni, hogy az áldozat önszántából távozott otthonából, majd haragosaival került összetűzésbe. Ennek érdekében a vádlott a sértett telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy őt elkapták, ne szóljon a rendőröknek. Mintegy két hét elteltével - a vádlottal egyeztetve - a nő bement a rendőrségre és bejelentette, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott.

Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte.
A történtek miatt a nővel szemben bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat - közölte a csoportvezető ügyész.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.