2022. január 6., 09:20

Mától újabb nagyszabású oltási akciót indítanak Magyarországon

A magyarországi kormányzati portál, a koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli adatai szerint 6454 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 276 433 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

koronavírus védőoltás
Fotó: MTI / Komka Péter

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 133 345 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 103 409 főre emelkedett.

Kórházban 3101 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 307-en vannak lélegeztetőgépen.

Elhunyt 80 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 679 főre emelkedett.

A beoltottak száma 6 272 718 fő, közülük 5 996 472 fő már a második, 3 198 951 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette.

Ma délután újabb oltási akció kezdődik és januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombatonként lesz oltási akció,

amikor ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!