cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. szeptember 11., 17:16

Kövér László: a magyarság mindig küldetésének érezte hídnak lenni Kelet és Nyugat között

A magyarság a történelemben mindig is küldetésének érezte, hogy híd legyen Kelet és Nyugat között - emelte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton, amikor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeit.

Kövér László
Archív felvétel
Fotó: Katona Tamás

Példaként a Szent Korona zománcképeit említette,

amelyeken mind latin, mind pedig görög nyelvű feliratok megtalálhatók, csodálatos módon egyesítve a Nyugat és a Kelet hagyományát.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által a MTI-hez eljuttatott szöveg szerint a házelnök kiemelte:

az általában a napi politikai vitáknak helyet adó falak között

ritkán adatik meg, hogy a testvériség és az egyetértés ennyi elhivatott képviselője legyen egyszerre jelen.

Remélem, hogy az Önök békét sugárzó szellemiségéből a következő nehéz hónapokra, a választási kampány közelgő idejére is marad majd itt valami számunkra - fogalmazott Kövér László.

A házelnök Szent László király egy levelét idézte, amelyben az uralkodó bevallja, ő bizony bűnös ember, mert „a földi méltóság teendőit” - mai szóval a politikát - nem lehet gyarlóság nélkül előmozdítani.

Ha ezzel egy szentként tisztelt uralkodó is így volt, akkor

talán a mai politikus nemzedékek is remélhetnek némi megértést az egyházi vezetőktől

- tette hozzá.

Kövér László megjegyezte, „mi, keresztény emberek a nagyvilágban napjainkban mindannyian epekedünk a tiszta forrásért, amely élteti lelkünket, hitünket és reményünket”.

Szent László királyunk írta egykor: „hiszek abban, hogy szent férfiak imái nemegyszer segítették győzelemre gyenge karomat a pogányok ellen” - emelte ki beszédében a házelnök.

Kövér László úgy fogalmazott:

napjainkban sátáni, sötét erők veszélyeztetik mindazt, amiben a keresztény ember hisz.

Veszélyeztetik a kereszténységre épülő civilizációnkat, szabadságunkat és emberi méltóságunkat - tette hozzá.

Az Önök imái, az Önök biztatása és példamutatása ezért sokat jelentenek számunkra,

hogy ki-ki a maga rendelt helyén - mi, képviselők itt az Országházban - kellő lelki vértezettel állhassunk ellent e kihívásoknak, megerősítve keresztény hitünket, közösségeinket és Istentől rendelt hazánkat - mondta.

Külön köszöntve mások mellett a szomszédos országokból érkezett egyházi vezetőket, az Országgyűlés elnöke kijelentette: „az ő jelenlétük azt tanúsítja, hogy a keresztény hit ma is összefogja térségünk nemzeteit, s erre a közös alapra érdemes - s ezért szükséges is - építenünk”.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.