2021. február 1., 15:47

Kövér: a nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik

A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak adott interjúban.

Kövér László - V4 találkozó Pozsony
Fotó: TASR

A lengyel és a magyar kormányt az Európai Unió részéről a jogállamiság miatt érő bírálatok kapcsán a házelnök úgy vélekedett: az uniós jog, az alapszerződésekben rögzített szubszidiaritás elvének megsértésével zajló támadások célja az, hogy "a brüsszeli bürokrácia felülkerekedjen a tagállamok szuverenitásán azzal a céllal, hogy alárendeljék őket úgy, amint az egy központosított birodalomban szokás". 

A Brüsszel és a nemzetállamok között zajló konfliktus egy szélesebb geopolitikai harc része - folytatta Kövér, kifejtve: a világgazdaságban olyan erők alakultak ki, "amelyek befolyása, pénze, a nekik alárendelt média és politikusok messze túlmutatnak a (központosított) európai állam lehetőségein". Lényegében "amolyan, alakulóban lévő virtuális, nyugati, transzatlanti birodalomról" van szó. Az ezt építő "korrupt politikai elitnek" nemzetállamként áldozatul esett az Egyesült Államok is - értékelte a házelnök.

Szerinte Nyugaton jelenleg a politika szintjén zajlik a harc, mert a médiából "a jobboldali újságírók már kiestek, cenzúrázzák őket". Lapokból igen sok van, de mindegyik ugyanazt mondja, úgy, mint a kommunizmus idején Lengyelországban vagy Magyarországon volt - tette hozzá a politikus. Hasonlóképpen értékelte a konzervatív gondolkodású tanárok helyzetét is az egyetemeken.

Az igazságügyi rendszer a közép-európai országokban a posztkommunista örökséggel bírkózik - szögezte le Kövér, aki a nyugat-európai helyzetet a "sántikáló, vörös tógáknak nevezett olaszországi bíróságok" példájával jellemezte.

Az Országgyűlés elnöke szerint a politika területén folyó harcban "a demokratikus, nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik". E téren "magakadályozhatjuk annak a határnak az átlépését, amelyen túlról már nem lesz visszatérés" - fogalmazott.

Amennyiben a következő választásokon, a következő évtizedekben Közép-Európában "nem védjük meg a nemzeti kormányokat, nem kizárt, hogy mire gyermekeink elérik a mi mai életkorunkat, Európa már negyedik birodalommá válik", ahol a nemzetállamoknak, nemzeti kultúráknak nem lesz jelentőségük - figyelmeztetett.

Kijelentette: "Identitásunk kiirtására fognak törekedni, akár a tömeges bevándorlás, akár a gender terjesztése révén".
A Soros György szerepét firtató kérdésre válaszolva, Kövér a kommunista utópiához hasonlította a nyitott társadalom eszméjének a millárdos által képviselt változatát. Az elmélet megvalósításához szerinte Soros "lefizetett politikusokat". A pénzember mindazonáltal "csak egy jelképes személy" - húzta alá a házelnök, utalva a nemzetközi óriáscégek szerepére.


Leszögezte: a lengyel és magyar állampolgárok többsége egyelőre kormányaik mellett áll ki. Soros hívei viszont, "a lefizetett emberek révén nap mint nap próbálják kiterjeszteni befolyásukat a médiában, az igazságügyben, a korrupt politikusok körében" - fűzte hozzá.

A nemzetközi cégek olyan erővel rendelkeznek, mellyel az államoknak és a demokratikusan megválasztott kormányoknak nehéz szembeszállniuk, ezért védeni kell az uniós alapszerződésekben rögzített "minden betűt, minden bekezdést" - hangsúlyozta Kövér László.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.