2022. január 23., 12:18

Kivágták az MSZP-ből a patkányozó Bangóné Borbély Ildikót

Miután kiderült, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az  MSZP országosan ismert politikusa életrajzában hazudott a diplomájáról, a párt jelezte, minden további együttműködést megszakítanak vele. 

bangóné
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A párt sajtóközleményében az áll, az "MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza."

A párt Országos Elnöksége ma délelőtt rendkívüli ülésén megállapította, "hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól".

A közleményből kiderül, hogy Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, az MSZP nem is indítja őt az áprilisi választáson, ráadásul felszólítják őt parlamenti mandátumának visszaadására.

A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet - írják.

Bangóné egyébként akkor tett szert országos ismertségre, mikor egy tévéműsorban arra a kérdésre, mi az oka a kormánypártok népszerűségének, visszautalva a beszélgetés korábbi témájára, sejtelmesen úgy fogalmazott, "sok a patkány Magyarországon".

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!