Kissé emelkedett a magyarországi új fertőzöttek száma

2021. július 8., 10:43
ma7 | MTI

Meghalt öt beteg, és újabb 55 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 523 878 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 126 330-an már a második adag vakcinát is megkapták.

koronavírus Magyarország védőoltás
Fotó: MTI / Kiss Gábor

A kormányzati portálon azt írták: 808 393-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 30 004-re, a gyógyultaké 740 790-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 37 599.

Kórházban 72 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelték: miután a beoltottak száma elérte az 5,5 milliót,

szombaton életbe lépett az újraindítás következő fokozata,

így a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnt a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés a vendéglátóhelyiségekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe és az ülőhelyes nézőtérrel megrendezett, előreváltott jeggyel látogatható kulturális rendezvényekre, előadásokra. Emellett megszűntek az üzletekre vonatkozó korlátozások is - ismertették.

Tudatták azt is, hogy

Magyarország a szomszédos országok határai mentén élőket is fogadja oltásra.

A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon adathatják be maguknak az oltást. A Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából érkezők az erre a célra kijelölt kórházak oltópontjaira mehetnek oltásért. Felhívták a figyelmet arra, hogy akik Magyarországon szeretnék beadatni maguknak az oltást, mindenképpen hozzák magukkal az útlevelüket, a személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.

Kövesse facebook oldalunkat is!