cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 27., 20:19

Játékra hívják a Kárpát-medence családjait

Harmadik alkalommal vehetnek részt a családok a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjén, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a szervezésében.

Nagy Családi Vetélkedő
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

A játék különlegessége, hogy bármely, a Kárpát-medencében élő magyar család részt vehet a kihívások teljesítésében.

A családok játéka idén is két internetes fordulóból áll. Mind a két fordulót érdemes teljesíteni, mert így tudnak a családok a legtöbb pontot gyűjtve a döntőbe kerülni. Ahová a két forduló során legtöbb pontot szerző hat család kap meghívást. Egy Magyarországról, egy Erdélyből, egy Felvidékről, egy Kárpátaljáról, egy Délvidékről és még egy abból a térségből, ahonnan a legtöbb helyes megfejtés érkezik. Ily módon jelképesen egyesülnek az egymástól határokkal elszakított területek.

A Nagy Családi Vetélkedő honlapján 2023. március 27-től lehet regisztrálni.

A játék első fordulójának feladatait 2023. április 3-tól tudják letölteni, az online beküldési határidő pedig április 16. A második forduló feladatai 2023. április 29-től lesznek elérhetőek, és május 14-ig lesz lehetőség a teljesítésre. A döntőt 2023 májusában szervezik meg.

A játék két online fordulójára jelentkező családok tesztelhetik a tudásukat a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben.

Nagy Családi Vetélkedő
Fotó:  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Márton Zsuzsanna,  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a vetélkedővel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők és gyerekek a XXI. század kihívásaira reagálva szakítsanak időt a közös kikapcsolódásra, játékra. Véleménye szerint a feladványok és a kérdések megoldásával a családok minőségi időt tölthetnek együtt.

Emellett pedig a vetélkedő lehetőséget teremt arra, hogy összekösse a Kárpát-medence magyar közösségét szellemiségében és értékrendjében.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a családok számára izgalmas kutatási terepet és kikapcsolódást jelentett a részvétel. Ennek kapcsán bíznak abban, hogy a játék alkotó feladatai, kreatív tevékenységei és értékes, jelentős pénzbeli és üdülési nyereményei a harmadik alkalommal is elnyerik a családok tetszését.

Nagy Családi Vetélkedő
Fotó:  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Márton Zsuzsanna elnök arra ösztönöz minden magyar családot, legyen részese ennek a vetélkedőnek, kapcsolódjanak be játékos formában a magyar értékeink és kultúránk megismerésébe és regisztráljanak minél többen a (H)azám! című vetélkedőre a www.ncsv.hu internetes portálon.

Nagy Családi Vetélkedő
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.