2021. november 22., 14:58

Jakab Péter nyaka körül szorul a hurok

A magyarországi belpolitika a hűvős évszak ellenére meglehetősen forró helyzeteket teremt. Mostanában a Jobbik elnökét, Jakab Pétert is több ízben hazugságon kapták lakásügyei miatt. A Bors című lap egy fényképekkel illusztrált cikket közölt a politikus eddig titkolt magánéletéről.

Jakab Péter
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A lap arról számol be, hogy Jakab Péter hivatalos lakóhelye Budapesten a XI. kerületi Fraknó utcában van, ezt bérli neki az Országgyűlés Hivatala, havi 239 ezer forintért. Csakhogy, mint az a hírportál írásából kiderült, ez egy kamulakás lehet, ahol soha nem lakhatott a politikus, csak a pénz megszerzése miatt köthetett szerződést egy régi családi baráttal. Az erről szóló bizonyítékokat, dokumentumokat, a Bors pénteken hozta nyilvánosságra, ezeket a Jobbik elnöke már nem is próbálta cáfolni.

A lap időközben azt is kiderítette, hol lakhat valójában Jakab Péter. Szerintük a politikus a XI. kerületi Csóka utcában bujkálhat. Jakab a külvilág és persze a családja elől is igyekezhet eltitkolni ezt a lakást, nyilvánvalóan azért, hogy fenntarthassa az odaadó családapa látszatát. Közben néha hazamegy Miskolcra és úgy tesz, mintha…

A Bors újságírói azt is kiderítették, hogy a Jobbik elnöke hosszú hónapok óta eltitkolt élettársi viszonyban élhet Budapesten egy, a feleségénél sokkal fiatalabb nővel. A portál szerint ezzel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozhatta.

Jakab még a hétvégéket is új élettársával töltheti, családjától és gyerekeitől távol. Van, hogy esténként kint az utcán várja a hölgyet és elébe szalad…

A Bors újságírói tanúi voltak annak is, hogy a pártelnök sofőrje reggelente a Csóka utcába jön Jakabért és élettársáért. A  lap felvételein jól látszik az is, hogy a pártelnök és a hölgy mennyire titkolni próbálják ezt a kapcsolatot. Az utcára lépve azonnal körülnéznek, nem veszi-e észre őket valaki, vagy gyakran egymástól külön, néhány perc különbséggel jönnek ki és mennek be. Mozdulataik, gesztusaik azt sugallhatják, nagyon félnek attól, hogy fény derül kapcsolatukra.

A gond mindössze az, hogy a Jobbik elnöke nemcsak a kamulakással, az Országgyűléstől kicsalt pénzzel, de pártja, a politikai közvélemény, sőt gyanútlan családja becsapásával is hamis látszatot kelthet. Facebook-posztjaiban, minden ilyesfajta megszólalásában ugyanis a családjáról, gyerekeiről gondoskodó boldog családapa látszatát igyekszik kelti. A portál szerint a lakás fenntartása, finanszírozása is további kérdéseket vethet fel.

A Bors információit később megerősítették jobbikos forrásaik. A párt vezetői közül néhányan hosszabb ideje tudhatnak a titkos lakásról, Jakab „kettős életéről”, és élettársáról.

A lap munkatársai a párt belső életét közelről ismerő személlyel is beszéltek, aki személyesen járhatott a harmadik emeleti lakásban. Ő is megerősítette, hogy a pártelnök a családját, feleségét félrevezetve, életvitelszerűen együtt élhet ezzel a bizonyos hölggyel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.