2021. augusztus 15., 14:34

Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított a szerencsétlenül járt busz, Orbán Viktor részvétet nyilvánított

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított - mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

buszbaleset - Szabadbattyán
Fotó: MTI

A férfi - aki a nevét nem árulta el - megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette.

Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat"

- mondta.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor részvétét fejezte ki baleset áldozatai családjainak. Facebook-oldalán azt írta:

Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok".

„Vigyázzunk egymásra az utakon" - tette hozzá.

A szlovák külügyminisztériumnak nincs tudomása arról, hogy a buszbalesetnek szlovák állampolgárok is áldozatává váltak volna, tájékoztatta a szlovák hírügynökséget Juraj Tomaga, a tárca szóvivője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.