2020. szeptember 28., 18:06

Hétfőtől ismét beléphetnek külföldiek Ukrajna területére

Ukrajna hétfőtől ismét beenged külföldieket a területére. A külföldről érkezőknek fel kell mutatniuk egy érvényes biztosítási szerződést, vagy egy igazolást arról, hogy biztosították magukat a COVID-19 betegség diagnosztikájával és gyógyításával járó költségekkel megegyező összegre.

„A biztosításnak érvényesnek kell lennie az egész ukrajnai tartózkodás alatt. Olyan biztosítótársasággal kell szerződést kötni, amely képviselteti magát Ukrajna területén, illetve van itt partnerbiztosítója. További lehetőség valamely ukrán biztosítótársaságon keresztül kötött szerződés” – pontosított a külügyi tárca.

A szlovák-ukrán határt a következő átkelőkön keresztül lehet átlépni: Ugar - Malyj Bereznyj, Felsőnémeti – Ungvár, Nagyszelmenc – Kisszelmenc. Ez utóbbi reggel 8:00 és 20:00 között tart nyitva.

Ukrajna augusztus 29-en zárta le a határait a külföldiek előtt, néhány kivételtől eltekintve. Az országba csak a külföldi kamionsofőrök, mozdonyvezetők léphettek be, valamint azok a külföldiek, akik átutaztak az országon, és nem maradtak ott 24 óránál tovább.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!