2023. február 25., 15:12

Gulyás Gergely: Káčernek a személyes problémáival orvost kellene felkeresnie

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszternek a személyes problémáival orvoshoz kellene fordulnia, fogalmazott a szombati Kormányinfón Gulyás Gergely.

gulyás gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel tulajdonképpen megismételte Németh Zsolt korábbi kijelentését. Gulyás szerint a szlovák-magyar kapcsolatokat nehezíti, hogy jelenleg csak ügyvezető kormány működik Szlovákiában.

Napirenden a gyermekvédelmi szabályok szigorítása

Volt egy konkrét eset, amely ismét a figyelem középpontjába állította a gyermekvédelem ügyét: amikor azt látni, hogy egy pedagógiai asszisztens visszaél a pozíciójával és a diákok bizalmával, az tűrhetetlen és elfogadhatatlan, az pedig, hogy ezzel a közösségi médiában dicsekszik, "kifejezetten beteges és gyomorforgató" - mondta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kiemelte: a gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni. A hatóságokat a belügyminiszter utasította, hogy minden esetben gyors, átfogó, teljes körű, alapos vizsgálatot folytassanak le - közölte.

Hozzátette: a jogi és büntetőjogi szabályozás áttekintése, illetve a gyermekvédelmi szabályok szigorítása pedig a kormány, illetve a kormánypárti frakciók feladata.

Megjegyezte: aki egy 14-15 éves fiatallal ilyet tesz, egyértelműen pedofil, és ennek megfelelően is kell vele bánni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.