2022. november 14., 13:30
Frissítve: 2022. nov. 14. 15:44

Ennek már fele sem tréfa: az embercsempész a rendőrökre lőtt

Szlovákiában az illegális migráció belpolitikai téma lett, míg Magyarországon az embercsempészek már fegyverrel lövöldöznek.

Még keresik a többit
Elkapták őket
Fotó: blikk.hu

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az M5-ön az illegális migránsokat szállító embercsempész az üldöző rendőrökre lőtt.

Végül a Nagykőrösi úti piacnál sikerült megállítani hétfő reggel az illegális migránsokkal az M5-ösön Budapest felé menekülő fehér furgont a rendőröknek. Az embercsempész többször rá is lőtt üldözőire, majd a migránsokkal együtt beszaladtak a piacra. Az üldözéshez riasztott TEK-esek két migránst már elfogtak, a többieket még keresik a hermetikusan lezárt piacon és környékén.

Több kereskedelmi rádió hallgatói is jelezték a reggeli műsorban, hogy az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán autós üldözés folyik, a menekülő pedig tüzet is nyitott az őt üldöző rendőrökre.

A TEK-esek két, kinézetük alapján vélhetően afgán illegális migráns férfit elfogtak és elszállítottak a helyszínről. A nagybani piacot gyakorlatilag hermetikusan lezárták, és keresik a többi elmenekült migránst a lövöldöző embercsempésszel együtt.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is.
Az ügyben embercsempészés miatt a BRFK, míg hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást - olvasható a police.hu oldalon.
Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője délutáni sajtótájékoztatóján ismertette: valamennyi illegális bevándorló férfi.
Elmondta azt is, hogy bár a lövöldözés során senki sem sérült meg, a két iraki embercsempész menekülés közben kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett, egyikük rosszul is lett. Kórházba vitték őket, de nem igényeltek ellátást. A rendőrségen tolmácsok segítségével megkezdik a kihallgatásukat, majd őrizetbe veszik őket.
Az alezredes beszámolt arról is, hogy a nap folyamán a Terrorelhárítási Központ további négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győr térségében, akik az adatok szerint köthetők a két elfogott iraki embercsempészhez.
Szép új világ
A migránsokat szállító furgon
Fotó:  A furgon, amelyben a migránsok menekültek
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.