2023. április 20., 11:22

Duray-emlékbizottság alakul

Édesapám, Duray Miklós halála a családja és a felvidéki magyarság mellett, a Kárpát-medencében, valamint a Csehországban és Ausztriában élő magyarságot épp úgy megrázta, mint a lengyelországi és amerikai barátait, harcostársait. Végső útjára számos közjogi méltóság mellett közel ezren kísértük el szülővárosában, Losoncon – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében Duray Áron Bálint, a nemrég elhunyt felvidéki politikus fia.

Duray Miklós
Fotó: Oriskó Norbert

Életét a közösség szolgálatának szánta, írt, tanított, rendszert váltott, az élen állt, amikor ez akár életveszélyes is lehetett, de tudott háttérbe vonulni a társadalom érdekében, amikor ezt kívánták meg tőle. Közéleti szerepét számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el. Szellemiségét eddig megjelent könyvei, gyűjteményei, antológiái, publikációi több nyelven őrzik. Egyetlen örököseként felelősségem, hogy szellemi életének hagyatékát, szellemiségét az általa kívánt formában őrizzem meg – folytatja.

Ennek érdekében első lépésként kezdeményezte a Duray – emlékbizottság létrehozását, mely mentorálni hivatott az édesapja által képviselt értékeket, életművének és szellemi hagyatékának kezelését, továbbadását, valamint közvetítését a társadalom részére.

A továbbiakban csak az általa és a közeljövőben megalakuló emlékbizottság által jóváhagyott, előre egyeztetett esetekben használható fel Duray Miklós neve konferenciák szervezése, kiadványok megjelentetése vagy más, szellemi hagyatékát bemutató programok során.

Nagyra értékelve minden jószándékú kezdeményezést, amely Duray Miklós emlékének méltatásához szeretne hozzájárulni, azt kéri, egyeztetés céljából keressék a [email protected] e-mail címen. Az elismert rendezvényeket, eseményeket, kiadványokat megjelenítik és közzéteszik a www.duray.sk oldalon.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.