lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. június 29., 20:20

Bonyhádról rajtol az Egy vérből vagyunk jótékonysági esemény

Idén Bonyhádról rajtol az Egy vérből vagyunk jótékonysági esemény. A programhoz Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is csatlakozik és rajthoz áll. 

jótékonyság
Fotó: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A rendezvény részeként véradás is zajlik a program központi helyszínén, a Perczel Kúriában.

Időpont:                                 2023. június 30. (péntek), 08:00
Helyszín:                              7150 Bonyhád, Perczel Kúria (Perczel Mór u. 44.)
A véradás időtartama:         08:00-12:00
A futás rajtja:                        08:30 (a start előtt nyílik lehetőség egyéni interjúk készítésére)

A jótékonysági eseményről:

Június végén rajtol az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány idei jótékonysági eseménye. A 740 kilométeres táv egy véradó nappal rajtol Bonyhádon.

A magyar-román határt elhagyva több gyermekotthonba is befutnak a résztvevők, ahol a nagyszalontai, a nagyváradi, a zsoboki, a kolozsvári és a magyarfülpösi nehéz sorsú gyermekekkel találkoznak és adnak át nekik sportcipőket.

Az esemény a gyergyószárhegyi gyermekotthonnal szemben lévő tatárdombi emlékműnél ér célba, ahová több száz nehéz sorsú gyermekkel együtt futnak majd be. A célba érkezést gyermekfesztivál követi.

A távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik részben futva, részben kerékpárral, hozzájuk lehet majd minden nap két-három ponton csatlakozni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.