2021. április 27., 17:06
Frissítve: 2021. ápr. 28. 08:52

Bombát találtak Dél-Komáromban

Feltehetően világháborús bombát találtak egy komáromi építkezésen kedden - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Laktanya köz látképe.
Laktanya köz látképe.
Fotó: Google Maps

Gajdos Milán elmondta: Komáromban, a Városmajor utcában egy építkezési területre riasztották a honvédségi tűzszerészeket.

A járőr a helyszínen megállapította: vélhetően egy 100 kilogrammos szovjet légibomba került elő. Feltételezik, hogy a gyújtószerkezete élesített, így lakosságvédelmi intézkedésekre is szükség van.

A Laktanya közben tíz családi házat kiürítenek a rendőrök - közölte a kommunikációs tiszt.

A tűzszerészek sikeresen hatástalanították a komáromi építkezésen kedden előkerült bombát - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kora este az MTI-t. Gajdos Milán korábban elmondta: Komáromban, a Városmajor utcában egy építkezési területre riasztották a honvédségi tűzszerészeket. A helyszínen egy 100 kilogrammos szovjet légibombát azonosítottak. A gyújtószerkezetet hatástalanították, majd megsemmisítették. A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.