2021. április 27., 15:39

Azt terjesztette, a koronavírus nem létezik, felfüggesztett börtönt kap érte

Az Ózdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rémhírterjesztés miatt indult büntetőeljárás; a férfi azt állította, hogy nincs koronavírus-járvány - közölte az ítélethirdetés után a Miskolci Törvényszék kedden az MTI-vel.

Fotó: SHUTTERSTOCK

A tájékoztatás szerint a vádlott tavaly áprilisban az Ózdhoz közeli településen lévő otthona udvarán készült videófelvételen azt állította, hogy koronavírus nem létezik.

A hatályos járványügyi szabályok ellenére arra buzdított, hogy "mindenki jöjjön ki az utcára, ne féljen a koronavírustól, mert nincs, nem létezik, nincs ilyen betegség".

A felvételt 2020. április 4-én feltöltötték az egyik legnagyobb közösségi videómegosztó oldalra, s azt mintegy 1500-an megtekintették.

Később a felvételt törölték az oldalról.
A bíróság szerint a vádlott cselekménye alkalmas volt a humánjárvány terjedése elleni védekezés akadályozására, illetve meghiúsítására,

ezért rémhírterjesztés bűntette miatt egy év tíz hónap - két évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélték.

A döntést az ügyészség és a vádlott is elfogadta, így a végzés jogerős.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.