2020. szeptember 19., 10:30

Az MSZP tisztújítása botrányokkal

A Magyar Szocialista Párt szombaton online kongresszust tart, ahol megválasztják a párt két társelnökét.

Tüttő Kata és Kunhalmi Ágnes
Fotó: Archívum
Tüttő Kata és Kunhalmi Ágnes

Az MSZP-ben az utóbbi napokban botrányos események történtek, egyebek között a pártközpont feloszlatta a politikai tömörülés Pest megyei szervezetét, amely nyíltan Mesterházy Attila, korábbi elnök jelölését támogatta. Ezt követően a szervezet több tagja az MSZP székháza előtt tüntetést szervezett.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke Pest megyei párttársait Fidesz-bérenceknek nevezte az ATV-ben. Azt állította ugyanakkor, a Villányi úti pártközpont előtt nem MSZP-sek voltak a Dalí-maszkban tüntetők.

Tüttő Kata, a szocialisták főpolgármester-helyettese szintén az ATV-ben azt fejtegette, „egy mételyt vágtak ki az MSZP testéből, Mesterházy Attilának nem célja a kormányváltás”.

A Pest megyei MSZP-sek körében óriási felzúdulást váltott ki a két politikusnő kijelentése.

Kunhalmi Ági, kérjél bocsánatot! Ezek a »Fidesz-bérencek« ácsolták alád évekig a politikai színpadot. Kedves Pest megyei »mételyek«, tisztelettel kérem, hogy a kommentben írjátok oda, »én is ott voltam«, lássa mindenki, hogy Kunhalmi ismét nem mondott igazat”

– reagált közösségi oldalán az MSZP Pest megyei szervezetének korábbi elnöke, Fekete Zoltán. A bejegyzés alatt kommentáradattal borították el a tüntetésen résztvevők az oldalt. Egyikük azt írta:

Szomorú, hogy ez a párt idáig süllyedt, köszönhetően a hataloméhes vezetésnek. Sok mindent meg lehet magyarázni, de a számok nem hazudnak. A regnáló vezetés alatt sorban léptek ki a tagok, zárták ki a húsz–harminc éve köztünk lévőket. Sorban szűntek meg, vagy számoltak fel alapszervezeteket, mondvacsinált ürüggyel.”

Szöllősi Istvánné, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a Pedagógus Szakszervezet egykori főtitkára hozzászólásában felvetette:

Tessék mondani, lehet Métely az is, aki nem volt jelen a tüntetésen? Magamról beszélek, merthogy lélekben én is ott voltam.”

Az MSZP ma tartja tisztújító kongresszusát, amelyen egyetlen tisztség betöltéséért sem lesz verseny a pártban, hiszen egy hete az országos jelölő bizottság átírta a tisztújítás forgatókönyvét. Így Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes egyedüli jelölt maradt a társelnöki posztra.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.