Az EB döntésére Schiffer András és Donáth Anna is közösségi oldalán reagált

Frissítve: 14:58
2021. január 15., 19:07
ma7

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) alapítója és volt elnöke közösségi oldalán reagált az Európai Bizottság elutasító döntésére a Minority Safepack kezdeményezés ügyében.

Schiffer András
Fotó: Facebook
Schiffer András

Az egykori ellenzéki politikus ezt írta:

Az Európai Bizottság szerint az EU-nak nincs általános jogalkotási hatásköre a nemzeti kisebbségek védelme és a kisebbségi nyelvhasználat terén, ez tagállami hatáskör. Lehet ezt játszani. Csak az a helyzet, hogy ott, ahol őshonos kisebbségek élnek, a jogállamiság követelménye magába foglalja a kisebbség kollektív jogainak biztosítását, önazonossága védelmét. Jól jegyezzük meg: a Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét. Kiváló muníciót adott a magyar miniszterelnöknek, miközben újra bebizonyította, hogy minden olyan kérdésben működésképtelen, ahol nem a nagyvállalatok extraprofitja a tét.

Az Európai Bizottság szerint az EU-nak nincs általános jogalkotási hatásköre a nemzeti kisebbségek védelme és a...

Posted by Schiffer András on Friday, January 15, 2021

Kommentálta a döntést Donáth Anna is, a Momentum EP-képviselője, aki mellesleg a javaslatot "elfűrészelő" Věra Jourovával más, Magyarországot elmarasztaló döntésekben gyakran egyeztetett. Eredetileg Orbán Viktorra is utalt a bejegyzésben, de ezt a részt később valószínűleg eltávolította a posztról. 

Donáth Anna törölt
Donáth Anna ezt később kitörölte

Az Európai Bizottság nem kezdeményez jogalkotást a Minority SafePack javaslatai alapján. Ez rendkívül rossz hír a...

Posted by Donáth Anna on Friday, January 15, 2021