A Pozsonyi Magyar Intézet és a Fórum Kisebbségkutató Intézet közös projektet indít: várják a lakosságcsere tárgyi emlékeit, történeteit

2020. június 5., 10:40
ma7

Közös projektet indít a Pozsonyi Magyar Intézet és a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet. A csehszlovák-magyar lakosságcsere tárgyi emlékeit, történeteit, anekdotáit szeretnék összegyűjteni. Az alábbiakban a portálunkhoz eljuttatott felhívásukat közöljük. 

A Pozsonyi Magyar Intézet és a Fórum Kisebbségkutató Intézet Továbbélő történelmünk címmel közös felhívást hirdet, és a Nemzeti Összetartozás Évének keretében arra kéri az érintetteket, hogy amennyiben családi hagyatékukban fellelhetők a csehszlovák-magyar lakosságcsere eseményeit megörökítő korabeli fényképek vagy egyéb dokumentumok, rövid történetekkel, visszaemlékezésekkel ellátva küldjék el azokat nekünk.

A dokumentumok feldolgozásával szeretnénk lefektetni egy, a sokunk életét meghatározó korszakkal foglalkozó, tudományosan kutatható digitalizált gyűjtemény alapjait. A beküldött fotókból a későbbiekben kiállítás létrehozását, valamint képes emlékkiadvány megjelentetését tervezzük. 

A dokumentumok másolatát (vagy eredetijét) 2020. július 5-ig küldjék el az alábbi elérhetőségek valamelyikére: e-mail: foruminst@gmail.com postacím:Fórum Kisebbségkutató Intézet, 931 01 Šamorín, Parková 4. A további részletekkel kapcsolatban érdeklődjön a 02/5244 2961-es telefonszámon.

Az eredeti dokumentumokat (rögzítésüket követően) visszajuttatják tulajdonosuknak.

Kövesse facebook oldalunkat is!