2022. január 15., 14:28

A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon

Alfred Gislason örül annak, hogy Szlovákiában szigorúbb járványügyi előírások vannak érvényben, szerinte jó dolog az is, hogy a stadionokat csak kapacitásuk 25%-ig engedik feltölteni.

német válogatott kézilabda
Fotó: TASR/AP
A német válogatott első meccsén simán átlépett a fehéroroszokon.

Magyarországon jelenleg az európai átlagnál enyhébb szabályok vannak érvényben, ugyanakkor a járványügyi mutatók alakulása nem támasztja alá, hogy ennek bármi negatív következménye lenne. Ráadásul a német kapitány mondja ezt úgy, hogy válogatottja az összes csoportmeccsét Pozsonyban játssza.

Gislason szerint nincs rendjén, hogy "20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban" (értsd: Budapesten). A német edző azt már elfelejti megemlíteni, hogy Magyarországon hasonló maszkviselési szabályok vannak érvényben mint Szlovákiában, azzal a különbséggel, hogy ott nem kötelező a nálunk egyébként be sem tartott kültéri maszkviselés. Gislason azt mondja, örül annak, hogy mindennap tesztelik a játékosait, de "úgy hallja", Magyarországon kicsit másként működnek a dolgok.

Axel Kromer, a német szövetség elnöke hasonlóan nyilatkozott, szerint a kézilabda népszerűségének és a meccsek hangulatának jót tesz, hogy tömve vannak a csarnokok, de "nem áll érdekükben", hogy mindez a járványügyi biztonság rovására menjen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!