2021. február 12., 10:20

A dunaszerdahelyi Pázmaneum Társulás rajzpályázatot hirdet Széchenyi István emlékévhez az alapiskolások és középiskolások számára

A Pázmaneum Társulás csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez rajzpályázatot hirdet alapiskolás és középiskolás diákok részére „Széchenyi-öröksége” címmel. A rajzpályázat védnöke Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

Fotó: Pázmaneum facebook
Ez év szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. A Széchenyi-emlékévhez csatlakozott Társulásunk is, hiszen Széchenyi István élete és munkássága példaként szolgál mindannyiunknak

- áll a közleményben.

A rajzpályázat témája:

Széchenyi István öröksége, avagy mire lehetünk büszkék magyarként. Mit köszönhetünk Széchenyi Istvánnak? A gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés, sport terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetőek a rajzpályázatban.

Pályázni lehet bármely, szabadon választott technikával.

A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kell beadni. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat.

Korcsoportok: 6–10, 11–14, 15–18 évesek.

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Az elkészített művek határideje 2021. június 4.
cím:

Pázmaneum, Fő utca 47/22, 92901 Dunaszerdahely
A borítékra kérjük, írják rá: „Széchenyi-öröksége” rajzpályázat.

Díjazás:

A kiválasztott alkotások egy kiállítás keretén belül lesznek bemutatva 2021 októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A fent felsorolt korcsoportokból az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak ezenfelül a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek.

Eredményhirdetés: 2021. szeptember 21.

A nyertesek e-mailben kapnak értesítést, a nyertes pályázatok a Pázmaneum honlapján jelennek meg (www.pazmaneum.com) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pazmaneumpt/), illetve kiállítás formájában megtekinthetőek majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

További információ[email protected]

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.