magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. április 30., 19:28

A Duna World megismétli Ferenc pápa Kossuth Lajos téri szentmiséjét

A Duna World közép-európai idő szerint vasárnap 22 órától műsorára tűzi a vasárnap délelőtt a budapesti Kossuth Lajos téren a katolikus egyházfő pontifikálta szentmise közvetítését, Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legtöbb hívő részvételével tartott eseményét. 

Pápalátogatás, Kossuth tér
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A közmédia világ magyarságának szóló csatornájának nézői április 30-án 22 órától láthatják a vasárnap délelőtti, csaknem kétórás ünnepi szentmise-közvetítés ismétlését. A helyszínen több tízezren vettek részt a szertartáson: mintegy 25 ezren foglaltak helyet a Parlament melletti téren, de megteltek emberekkel a környező utcák is.

A szentmise során Ferenc pápa arra kérte a híveket, hogy "Jézushoz hasonlóan legyenek nyitott kapuk", olyan kapuk, amelyeket senki előtt nem csapnak be, amelyeken - mint mondta - mindenki beléphet és megtapasztalhatja az Úr szeretetének és megbocsátásának szépségét.

A katolikus egyházfő a szertartás végén a béke építésére kérte a világ vezetőit, egy bölcsőkkel és nem sírokkal teli jövőért fohászkodva. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a szentmise végén megköszönte Ferenc pápának, hogy eljött "hozzánk, egy olyan néphez", amelynek a nyelvéhez "még hasonlót is nehéz találni az egész világon".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.