2020. december 21., 18:43

2021-ben is megszervezik a nemzeti összetartozást erősítő Határtalanul középiskolai vetélkedőt

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2021-ben is megszervezi a külhoni és anyaországi középiskolásoknak szóló, a nemzeti összetartozást erősítő Határtalanul online középiskolai vetélkedőt, amellyel az elmúlt év során 100 ezer fiatalt értek el.

Fotó: pixabay.com

A nagy népszerűségnek örvendő vetélkedőre már lehet jelentkezni: a selejtező 2020. december 15 – 2021. január 31. között zajlik.

A verseny keretében külhoni és anyaországi középiskolai osztályok mérhetik össze tudásukat történelmi, irodalmi, földrajzi, nemzetpolitikai kérdésekből, a nyertes osztály 1 millió Ft értékű jutalomban részesül.

A vetélkedő újbóli megszervezésével az államtitkárság célja, hogy a járványhelyzet miatt mindenhol elmaradó osztálykirándulások helyett a virtuális térben teremtsenek lehetőséget a külhoni és anyaországi fiatalok számára, hogy találkozzanak, kapcsolatokat építsenek egymással, barátságok alakuljanak ki közöttük és emellett tudásukat is bővítsék.

2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében kiemelt cél, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessenek a gyerekekre és fiatalokra, a Határtalanul program és a program keretében megvalósuló középiskolai vetélkedő ennek kiváló eszköze. A nemzetpolitika területén végzett legutóbbi felmérések azt mutatják, hogy – jelentős részt a Határtalanul programnak köszönhetően – a magyarországi fiatalok 78%-a járt már határon túli magyarlakta területen, 62%-uknak pedig van határon túli barátja.

A programmal és a vetélkedővel kapcsolatos minden tudnivaló elérhető a www.hatartalanul.net oldalon.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.