2021. szeptember 7., 08:18

Indul a Népi Építészeti Program újabb etapja

A Népi Építészeti Program keretében újabb támogatási kérelem benyújtási lehetőséget hirdették meg szeptember 6-i kezdettel. Ebben a kiírási körben azok a szervezetek vagy magánszemélyek igényelhetnek támogatást, amelyek, akik népi építészeti értéket képviselő, országosan, vagy helyi szinten védett ingatlan tulajdonosai.

Hollókő
Fotó: MTI
Hollókői utcakép.

A szakmai előkészítésbe beletartozik a későbbi építési támogatáshoz szükséges szakvélemények, tervek beszerzése; a mostani kiírásban ezek finanszírozására is kérhető támogatás. Ezenkívül teljes vagy részleges épületfelújításra nyújtható be kérelem.

A Népi Építészeti Programot a magyar kormány hozta létre.

A 2019 óta a Teleki László Alapítvány lebonyolításában, évi 1,5 milliárd forintos keretből zajló program célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson olyan védett épületek tulajdonosainak – szervezeteknek és magánszemélyeknek –, amelyek népi építészeti értéket képviselnek. A Népi Építészeti Program online felületén (www.nepiprogram.hu) 2021. október 21-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek. Az aktuális támogatási körről szóló részletesebb hírt itt talál.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.