2022. március 24., 12:57

A Nemzeti Táncszínházzal ünnepelt az Ifjú Szivek

Március 23-én este Budapesten, a Nemzeti Táncszínház 20 éves fennállásának jubileumi gáláján mutatkozott be az Ifjú Szivek. A Nemzeti Táncszínház az est beharangozójában úgy fogalmazott, “március 23-án négy zseniális táncegyüttes ünnepli az idén 20 éves Táncszínházat”.

Ifjú Szivek
Fotó: Ifjú Szivek archívum

A különleges este a Kulcsár Noémi Tellabor előadásában Ravel örök klasszikusával, a Boleróval kezdődött, majd a PR-Evolution Dance Company darabja következett. Az első részt Hégli Dusan Autentika – Saját anyag című előadásának kimondottan erre az alkalomra készített változata zárta. Az est második részében a Szegedi Kortárs Balett előadásában Juronics Tamás Blue című darabját láthatta a közönség.

Az elmúlt húsz évben társulatunk több egész estés darabját is műsorra tűzte a Nemzeti Táncszínház. A Felföldi levelek, a Hontalanítás vagy a Finomhangolás mind a Táncszínházban kerültek bemutatásra Budapesten. Örülök, hogy öt év után újra ott lehettünk”

– mondta Varsányi László főigazgató. Az Ifjú Szivek Táncszínház pénteken Pozsonyeperjesen, majd hétfőn Komáromban mutatja be az Autentikát. Budapesten legközelebb május 8-án, a Magyar Zene Házában találkozhatnak velük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.