2021. augusztus 19., 13:26

A nehézségek ellenére idén is sikeres volt a szarvasi Vektor tábor - KÉPEKKEL

Véget ért a Kárpát-medencei Ifjúsági Műhelytábor Szarvason. A Vektor tábort idén már hatodik alkalommal szervezték meg a résztvevőknek a felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, erdélyi és magyarországi civil szervezetek. A táborban a Média világa tematikát járták körbe a fiatalok, de a képzések mellett a szórakozás és a barátkozás is biztosítva volt.

Vektor tábor 2021
Médialapozó
Fotó: Martincsek Csaba

A Vektor tábort azzal a céllal szervezik meg minden évben, hogy a Kárpát-medencében élő magyar ajkú fiatalok együtt táborozzanak, s évente más-más témát dolgozzanak fel a rendezvényen. Az idei tábor fő témája a média világa volt. A résztvevők feladatai között a szövegírás, a fotózás és különféle videók elkészítése kapott szerepet. Minden egyes feladat előtt hozzáértő szakemberek beszéltek a szakmáról, így a fotózásról hivatalos helyszíni fotóriporter, a videózásról pedig videós kolléga adott át részletes információkat a fiataloknak.

Vektor tábor 2021
Fotó:  Martincsek Csaba
A videózás fortélyairól Sipos Gáborral

Papp Zoltán, a rendezvény főszervezője portálunknak azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi bizonytalan határátlépési helyzet miatt a létszám nem volt akkora, mint amit az elmúlt években tapasztaltak. ,,Azt kell, hogy mondjam, így a tábor sokkal családiasabb volt és a húsz résztvevő többet tudott beszélgetni, ismerkedni, elmélyülni a különféle feladatokban. Nagyon sajnáltuk, hogy azok, akik rendszeres látogatói a tábornak – így az erdélyi delegáció és a vajdaságiak nagy része – nem tudtak átjutni a határokon (különböző okok miatt), de bízunk a jövő éves Vektor nagyobb sikerében” – mondta el Papp Zoltán.

Vektor tábor 2021
Fotó:  Martincsek Csaba

Az esemény batyus esttel kezdődött, melynek az volt a lényege, hogy otthonról hozott különlegességeket kóstoltattak egymással a más-más régióból érkezett résztvevők. A szakmai beszélgetések mellett a különféle feladatmegoldások tették ki a táborozók idejének nagy részét, de ellátogattak a szarvasi termálfürdőbe, különféle csapatjátékokat játszottak, kenuztak, táncházaztak és fürödtek a Holt-Körösben.

Vektor tábor 2021
Fotó:  Martincsek Csaba

A résztvevők mosolygós arca elárulta, hogy a tábor jól sikerült, s jövőre is ugyanitt találkoznak majd a mára már jó barátok és ismerősök.

Vektor tábor 2021
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.