magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. június 14., 16:32

Visszaélnek a nemzeti bank nevével?

A Szlovák Nemzeti Bank (NBS) arra figyelmeztet, hogy eddig ismeretlen személyek különféle ürügyekkel (például hitel állítólagos nem fizetéséről szóló tájékoztatás, állítólagos számlazárolásról való tájékoztatás, kölcsön ígérete, termékekről szóló tájékoztatás) telefonon kapcsolatba lépnek a fogyasztókkal, miközben a bank alkalmazottaiként vagy szervezeti egységeinek munkatársaiként mutatkoznak be, miközben nem azok.

Szlovák Nemzeti Bank
Fotó: TASR

Az utóbbi időszakban ezek a csalók közvetlenül telefonon veszik fel a kapcsolatot a fogyasztókkal, de megjelentek már a közösségi oldalakon, e-mailben, vagy különféle alkalmazásokon keresztül küldött üzenetekben is.

A szélhámosok gyakorlata szerteágazó, jelenleg előfordul, hogy megkeresik az ügyfeleket azzal az információval, hogy nem fizetik a kölcsönt, ezért a pénzüket zárolják a folyószámlájukon, de más ürügyeket is kitalálnak.

Az NBS arra kéri az állampolgárokat, hogy legyenek körültekintőek, ha olyan ajánlattal, hirdetéssel vagy weboldallal találkoznak, amely különféle előnyös szolgáltatásokat, kölcsönt kínálnak.

Javasoljuk, hogy mindenekelőtt tájékozódjon a cégről, és ha szükséges, keressen információt a cégről az interneten. Erre a célra használhatja a subjetty.nbs.sk weboldalt is, és ellenőrizheti, hogy az adott szervezet a Szlovák Nemzeti Bank vagy más külföldi felügyeleti szerv felügyelete alatt áll-e, illetve Szlovákiában tud-e üzletelni az adott területen.

A Szlovák Nemzeti Bank soha nem veszi fel a kapcsolatot az emberekkel hiteltörlesztéssel, hitelajánlatokkal vagy egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatban. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.