2022. szeptember 13., 14:44

Újra terítéken az uniós minimálbér. Ön mennyivel lenne elégedett?

Az uniós minimálbérről szóló irányelv elfogadása kulcsfontosságú a szociális jogok megerősítéséhez, valamint fontos üzenetet hordoz mindazon többmillió munkavállaló számra, akik keményen dolgoznak, de keveset keresnek - jelentette ki Nicolas Schmit, foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos Strasbourgban kedden.

Minimálbér
Fotó: Archívum
Illusztráció

Schmit az Európai Parlament plenáris ülésének az uniós minimálbérről tartott vitája során időszerűnek nevezte az irányelv bevezetését, ugyanis most mindenkinek gazdasági és szociális problémákkal kell megküzdenie, mondta.

Emlékeztetett, hogy Oroszország ukrajnai háborúja az energiaárak emelkedéséhez, a vásárlóerő csökkenéséhez és jelentős inflációhoz vezetett, nagy problémákat okozva nem csak a háztartások számára, de a demokrácia szempontjából is.

Foglalkozni kell a szegénységgel, ezért megfelelő minimálbért, megfelelő munka és életkörülményeket kell biztosítani mindenki számára - húzta alá az uniós biztos.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.