2020. május 20., 12:47

Újabb vita előtt a koalíció? A mezőgazdasági miniszter kiáll a vasárnapi boltzár mellett

Ján Mičovský (OĽaNO) mezőgazdasági miniszter nem lát semmilyen kivetnivalót abban, hogy a boltok vasárnap zárva maradjanak.

micovsky
Fotó: TASR

Mičovský úgy gondolja, hogy a vasárnapot a pihenésnek kellene szentelni, ezért tart ki azon álláspontja mellett, hogy a boltok vasárnap zárva legyenek.

,,Egy olyan generációhoz tartozom, akik hozzászoktak ahhoz, hogy az üzletek szombaton zártak, és csak hétfőn nyitottak ki újra. Ez itt azonban nemcsak generációs kérdés, meggyőződésem, hogy mindenkinek jár a pihenés

- nyilatkozta Mičovský.

Mičovský szerint a szlovák lakosság nagy része azt szeretné, hogy a boltok vasárnap zárva maradhassanak. A mezőgazdási miniszter úgy gondolja, a  koronavírus-járvány megmutatta, hogy meglehetősen erősen változtatunk a szokásainkon, amikor valami ránk van erőltetve.

Mičovský azt a tanulságot vonta le a koronavírus-járványból, hogy szükség van egy olyan napra, amikor mindenki megpihenhet.

Az ellenzéki pártok támogatják a vasárnapi boltzár fenntartását a járvány utáni időszakban, de a koalíciós pártok között nincs egyetértés.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.