cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 4., 13:08

Több száz új munkahelyet biztosíthat a koreai óriáscég Nyitra mellett

Új beruházást tervez a dél-koreai Hyundai Mobis autóalkatrész-gyártó cég Felső-Nyitrán, mellyel több száz új munkahelyet biztosíthatnak. 

Škoda, autógyártás
Fotó: TASR

Fel kell készülni, hogy hamarosan jelentősen növekedhet az elektromos autók iránti kereslet. A hazai piac jelenleg nem tudná ellátni ezen igényeket, ezért a dél-koreai Mobis társaság egy új gyártócentrum megnyitását tervezi Felső-Nyitrán, melyben elektromos hajtóműveket gyártanának.

A tervek összhangban vannak az Európai Unió elképzeléseivel, miszerint zéróra csökkentenék a károsanyag kibocsátást"

- áll a Mobis közleményében.

A koreai cég alá tartozik többek között a KIA Motors és a Hyundai Motor. A társaság közleménye szerint az új beruházás 291 személy számára biztosítana munkahelyet.

Az építkezési munkálatok idén júliusban veheti kezdetét, a gyártás pedig 2025 decemberében kezdődhetne.

A cég tájékoztatása szerint a jövőben akár megduplázhatnák a munkahelyek számát. A gyártás heti hét napon zajlana, az elektromos hajtóművek gyártása pedig négy folyamatból tevődne össze.

Miba, Mobis, Webasto, ZKW, Hella. Ez csak néhány cég, ami autóalkatrészek gyártását biztosítja Szlovákiában, melyek több ezer ember foglalkoztatnak, és jelentősen hozzájárulnak az államkasszába folyó bevételekhez. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.