Sulík új weboldalt indított - támogatáskereső a vállalkozásoknak

2021. június 28., 11:24
Matus Tibor

A gazdasági minisztérium új weboldalt indított, vesmirpodpory.sk néven, ahol a vállalkozások kereshetnek a számtalan támogatás közül. Erről számolt be Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján.

Fotó: ta3.com

A weboldalnak segítenie kell a támogatási formák közötti keresésben, ezzel is egyszerűbbé teszi a vállalkozók életét.

A miniszter szerint jelenleg 58 különböző támogatási eszköz áll a vállalkozók részére.

Ezen szeretnénk változtatni. A következő programozási időszakban a gazdasági minisztérium által kiírt támogatási rendszer egyszerűbb lesz, kevesebb típusú támogatás lesz felkínálva. Úgy döntöttünk, hogy a támogatásokat érthetőbbé tesszük a hétköznapi felhasználók számára. Ma bemutatjuk az errpl szóló weboldalt

 - mondta Sulík

A miniszter szerint a felhasználó a weboldalon könnyen megismeri a támogatás lehetőségeit és formáit.

Először is, a vállalkozó kiválasztja azt az állapotot, amelyben a vállalata található, például, hogy terjeszkedni kíván. A webhely fel fogja dobni a vállalati terjeszkedés minden lehetséges állami támogatását, amelyet aztán tovább finomíthat és szűkíthet.

Sulík elmondta, hogy a minisztérium sikeresen le fogja hívja az Euro-forrásokat.

Jelentősen fejlődtünk az elmúlt évben. Ma már mondhatom, hogy az összes euróalapot ki fogjuk meríteni. Tehát semmilyen, a Gazdasági Minisztérium irányítása alatt álló euró forrás sem fog elveszni. Az említett weboldal is ehhez járul hozzá

- nyilatkozta, majd hozzátette

Szeretném arra ösztönözni a vállalkozókat, akik bármilyen típusú támogatás iránt érdeklődnek, hogy először nézzék meg az említett oldalt, és derítsék ki, hogy mi felel meg számukra a legjobban.

Sulík szerint

a gazdasági minisztérium törekvése, hogy "a lehető leghamarabb" lehívja és kimerítse a következő programozási időszakból származó Euro-alapokat.

Kövesse facebook oldalunkat is!