2022. március 31., 16:30

Oroszország arany- és devizatartaléka 38,8 milliárd dollárral csökkent öt hét alatt

Oroszország nemzetközi arany- és devizatartaléka március 25-én 604,4 milliárd dollárt volt, öt hét alatt 38,8 milliárd dollárral csökkent a február 18-i 643,2 milliárd dollárról. A jegybank azóta most először közölt adatot a tartalékszint alakulásáról.

arany aranyrúd
Fotó: unsplash.com

A tartalékok csökkentésében a fő tényezők a devizaintervenciók, a deviza-refinanszírozás, valamint az eszközök deviza átértékelése voltak - jegyezte meg a jegybank.

A március 18-tól március 25-ig tartó héten a nemzetközi tartalékok 1,8 milliárd dollárral csökkentek, 604,4 milliárd dollárra.

Az Ukrajna elleni orosz háború miatt számos nyugati ország február végén szankciókat vezetett be az orosz jegybankkal és az orosz pénzügyminisztériummal kötött tranzakciókra, amelyeknek a célja az volt, hogy legalább részben korlátozza Oroszországot abban, hogy hozzáférhessen arany- és devizatartalékaihoz.

A jegybank állítása szerint Oroszország nemzetközi tartalékaiban szereplő összes arany az ország területén található trezorokban van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.