2022. január 26., 12:43

Ódor Lajos bizakodó a gazdasági fellendülés kérdésében

Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke a JOJ reggeli műsorának volt vendége, ahol a szlovák gazdaság idei kilátásairól is beszélt.

odor lajos
Fotó: ma7

A szakember szerint az idei évet a hatos szám jegyében fogjuk megélni a legfőbb gazdasági mutatók tekintetében, amely a gazdasági növekedés és bérek emelkedése területén örömteli hír, már kevésbé az áremelkedés tekintetében, de Ódor szerint a tavaly év végén látható trendek az év első negyedévének végén megtörhetnek. 

A magas infláció kapcsán az alelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti bankok már emelni kezdik a kamatlábakat, amely azt jelentheti, hosszabb távon a lakáshitelek szintjén is emelkedést várható.

Az első negyedév végén Ódor szerint véget érhet a folyamatos lezárások és enyhítések üteme, ami azt is jelenthetné, hogy növekszik majd a fogyasztás, s így sikeresebb évet tudhatunk majd magunk mögött, mint korábban, igaz, az alelnök szerint a járvány előtti szintet még nem érjük el. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.