2021. december 8., 18:16

Mennyire fizetünk rá az EU-ra? 277 milliós veszteség megtérítését követeli Brüsszel hazánkon

 

Szlovákiának 277 millió eurós büntetést kellene fizetnie az EU-nak. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) számításai alapján az unió ennyit vesztett a vámbevételeken a 2012 és 2019 között az országba behozott olcsó kínai ruházat és lábbeli után.

szazeuro
Fotó: unsplash.com

Mindez a mai kormányülés után derült ki, ahol arra is javaslatot tettek, hogy miből fedeznék az európai költségvetésbe a befizetéseinket.

A kormány javaslata szerint

az Európai Bizottság 2021. május 7-i levelében ajánlotta a Szlovák Köztársaságnak, hogy a 277 251 459 euró 92 centet térítse meg, mert ennyi veszteséget szenvedett a behozatalunk miatt a hagyományos forrásaiban”.

A Szlovák Köztársaság kifogásolja az OLAF számítási módszereit. Hogy valamit le lehessen faragni a büntetésből, a SzK tárgyalhat az Európai Bizottsággal és panaszt is benyújthat az Európai Bíróságra, hiszen 2017-ben az OLAF még 302 milliós összeget állapított meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.