2023. május 25., 16:16

Meghosszabbítható a szülői támogatás

Azoknak a szülőknek, akiknek férőhelyi okokból nem vették fel a három és hat év közötti gyermekét a lakhely szerinti óvodába, a szülői támogatásokról szóló törvény jóváhagyott módosítása alapján meghosszabbíthatják a szülői támogatást. Jelentette be csütörtökön a munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium.

Fotó: Szvorák Emese

A szülő a támogatást az iskolai év közben igényelheti a támogatást a lakóhelye szerinti munkaügy hivatalban. A támogatásra akkor is joga van, ha dolgozik és magánóvodába helyezi el a gyermeket.

A szülői támogatás folyósítása tanév közben, azaz szeptembertől augusztus végéig történik. A minimális összeg 301 euró, ha a szülő nem kapott gyermekgondozási segélyt, egyébként 412,60 euró.

Nem igényelhető szülői támogatás, ha a szülő egy másik három éven aluli gyermeket is nevel. Abban az esetben csak az egyik gyerekre vehető igénybe. Ha a szülő más, önkormányzat által létesített óvodába helyezi el a gyermekét, nyolc napon belül köteles azt bejelenteni az illetékes munkahivatalban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.